Anulare injectie de uree

SCR / Ad Blue OFF

AdBlue este un aditiv pe baza de apa si uree care este stocat într-un rezervor special. Spre deosebire de combustibil, solutia adblue nu este injectata in motor ci direct într-o zona a sistemului de evacuare al autovehiculului. Aici are loc o reacție chimică care îndepărtează oxizii poluanti de azot (NOx), transformandu-i în oxigen inofensiv si azot într-un proces cunoscut sub numele de reducere catalitica selectiva, sau pe scurt SCR. Sistemul SCR este aplicabil numai la motoarele diesel si se bazeaza pe principiul cu cat sa conduci mai economic, cu atat mai putin AdBlue va utiliza.

Automobilele moderne cu motoare diesel sunt echipate cu sistemul de reducere catalitică selectivă (SCR), care asigură reducerea semnificativă a conținutului de oxizi de azot din eșapament și respectarea normelor de toxicitate Euro 6.
Tehnologia SCR este deja folosita pentru transport comercial, camioane și autobuze. Cu toate acestea, proprietarii de autoturisme pot fi surprinsi că un astfel de sistem este implementat în mașinile lor.
Tehnologia SCR este utilizata pe autovehiculele de pasageri in versiuni diferite. La Mercedes acest sistem este numit BlueTEC, la VW  BlueTDI, la BMW BluePerformance Technology.

Anularea functionarii sistemului SCR permite evitarea necesitatii de reumplere a soluției AD Blue. După ce sistemul SCR este oprit, va fi dezactivat si modul de limitare a puterii din cauza esecului unor componente ale sistemului. Nu exista efecte negative in urma acestei operatiuni.

Back to top