Intrebari frecvente

DPF

Majoritatea autovehiculelor diesel fabricate dupa 2004 au un filtru de particule instalat in sistemul de evacuare. Acesta este proiectat sa reduca particulele de funingine create de arderea interna a motorului. Practic este un element filtrant pentru gazele de evacuare.

Procesul de anulare al filtrului de particule trebuie sa fie alcatuit obligatoriu din 2 etape:
  1. Operatiunea de anulare software.
  2. Eliminarea fizica din sistemul de evacuare.

Daca se efectueaza doar una din cele 2 operatiuni, autovehiculul nu va functiona corect, va intra in avarie sau chiar va inceta definitiv sa functioneze.

Avantajele anularii unui filtru de particule infundat sau colmatat:
  • Scaderea a consumului de carburant.
  • Cresterea duratei de viata a turbinei
  • Performante dinamice sporite
  • Costuri de anulare reduse comparativ cu un element nou.

Singurul dezavantaj este pentru autovehiculele cu norme de poluare de la Euro5 in sus si il constituie dificultatea de a trece testul de noxe de la Inspectia Tehnica Periodica.

Operatiunea completa (anulare software si eliminare fizica) difera de la un autovehicul la altul in functie de anul de fabricatie, structura sistemului de evacuare,  tipul de calculator de motor, etc.

In functie de cele mentionate anterior, timpul de lucru efectiv variaza de la 2 si 5 ore.

Filtru de particule este un consumabil, avand o durata medie de viata de aproximativ 200 000 km, in functie de anumiti factori cum ar fi: combustibilul folosit, regimul de conducere, traseu preponderent urban, uzura anumitor piese, interval de revizii, etc.

 

 

Factori precum combustibilul folosit, traseu preponderent urban, uzura unor componente de la motor (egr, turbina, senzori,claptete, etc), intervalele de intretinere, pot duce la o uzura prematura a filtrului de particule.

 

Da, compania noastra acorda garantie nelimitata pe operatiunea de anulare software a filtrului de particule.

Operatiunea de anulare a filtrului de particule este reversibila doar din punct de vedere software, in sensul ca la solicitarea clientului se poate pune inapoi softul original. Din punct de vedere fizic operatiunea nu este reversibila, filtrul de particule fiind irecuperabil in urma acestei operatiuni.

 

 

Nu exista niciun efect negativ in urma acestei operatiuni.

 

Back to top